Prăjitură cu gem şi nucă(2)

de gaby_duceag in Prajituri, 23 Mai 2010 | 7801 vizualizari

 

una dintre cele mai simple, rapide şi fragede prăjiturele

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 4 linguri unt topit
  • 6 linguri zahăr
  • 150 ml. apă călduţă
  • 450 gr. făină albă
  • 1 plic praf copt
  • coajă rasă de lămâie
  • o mână nucă uşor prăjită
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu gem şi nucă(2):

Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă  untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru  a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o aveţi. Se pune în tava unsă şi tapetată în prealabil, se întinde uniform un  strat de gem (eu am făcut-o cu gem de prune), deasupra nucă prăjită fărâmată. Coca dată deoparte se mai amestecă cu puţină făină ca să fie mai tare şi se rade pe răzătoarea mare pe deasupra, uniformizând. Se dă la cuptor cam 40 minute şi când e gata se pudrează.

 

TIPS-URI

1

eu am făcut din coca oprită, grilaj, n-am mai ras-o

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem şi nucă(2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

24.05.2010, 16:55

buna rau, eu ii zic raioasa

ionix 1

24.05.2010, 20:05

eh... ti-ai rasfatat piticii numai cu bunataturi iar cand le faci ceva mai simplu stramba din nas... tsk tsk tsk.. pupici pt piticii cei superbi

mena29 1

26.05.2010, 21:49

Gabi e mai buna asa fara cioco si frisca,mie-mi ploua in gura deja

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni